Ympningskurs

Jag har så länge velat lära mig om ympning, men aldrig hunnit sätta mig in i det riktigt. Och så kom chansen att få delta i en ympningskurs hos en handelsträdgård i närheten. Hurra! Jag bar lilla Knut i bärsjal och det funkade verkligen så bra! Som tur var sov han hela tiden förutom under den timma vi hade lunch, lyx!

Vi gick igenom grunderna och testade på en teknik som heter chippning under förmiddagen, en teknik där du skär av ett skott som du sedan sätter fast på grundstammen. På eftermiddagen tränade vi ympning, att ympa fast en kvist på en grundstam. Vi tränade på kvistar av sälg (har jag för mig) och till slut fick vi sedan skapa två egna äppelträd!

Här bor de kära små äppelträden!

Och helt plötsligt en dag har skotten på alla (!!!) mina ympar och chippningar ”kläckts”! Jag tror och hoppas att det innebär att allt verkar leva. Bilden visar en ympning.

Det var verkligen så fantastiskt att få lära på detta sätt. Jag använder mest böcker när jag vill lära mig nya saker, men att gå en kurs slår det med hästlängder. Så härligt att verkligen få prova och träna själv, med experter i närheten som jag kan bombardera med frågor. Efter kursen var jag helt upprymd av glädje och inspiration. Här ska ympas!

Ja men då är det ju bara för mig att hålla tummarna och sköta dessa små kära kära växter, om en sisådär 5 år kan vi nog få smaka den första frukten!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>