USA april-maj 2016

Jag vet att jag skrev att jag skulle göra ett enda, massivt, inlägg om året som gått, men jag inser att det inlägget skulle bli för massivt. Jag skriver istället ett antal tematiska inlägg över årets huvudhändelser. Vi börjar med det som hände precis efter sista inlägget – en resa till USA med Eriks familj! Vi befann oss i Kalifornien och temat här är väl inte helt otippat mat. Vi smakade på allt vi kunde och fascinerades av Whole foods och allt som fanns inne i matbutikerna.

Vi åkte på en vinprovningstripp! Vi drack dock inte en droppe utan smakade istället på massa rätter som erbjöds.

I Santa Monica smakade vi på glass gjord på flytande kväve. Så gott! Testade detta hemma sedan men det gick åt väldigt mycket flytande kväve innan glassen stelnade – alltså en dyr teknik.

Så häftigt ställe som jag inte minns vad det hette.

San Fransisco var verkligen en stad jag gillade. Och herre vilka backar!!! Här ser ni Golden Gate som vi körde över ett par gånger.

Det var lite väl kallt för ett dopp i Stilla havet, men lek på stranden var mys!

Apelsiner!

En dröm som gick i uppfyllelse! Stå bredvid ett Red Wood Tree! Så, så, såå häftigt! Älskar naturupplevelser!

Alltså så stora!!!

Bästa pizzan i mitt liv. Ett ställe vi hittade av en slump i San Fransisco. 

Kanske resans höjdpunkt? Besöket på the Wizarding World of Harry Potter, Universal studios, Los Angeles! Som den Harry Potter-nörd jag är var jag helt, i brist på bättre ord, förhäxad. Och deras Harry Potter-ride. Det finns inte ord för att beskriva den.

Bilfärd längs Highway 1.

Detta var en helt fantastisk resa. Jag kom hem helt fascinerad av maten, upplevelserna och amerikanarnas vänlighet. Totally amazing!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>