Staket till får

Åh vad vi kämpar med inhängning! Det är så många moment i det som kräver två par händer och det är något som sällan finns att tillgå i vår lilla tvåbarnsfamilj. Om vi någonsin får de båda kidsen att sova samtidigt arbetar vi i ett rasande tempo, annars är det med den minsta i bärsjal och att ständigt agera clown för den äldsta. Oftast får vi inte ihop det, vilket gör att detta projekt släpar efter en del. Och snart kommer de små ulliga!

Det vi gjort blir i alla fall bra! Runt våra markgränser har vi satt ett viltstängsel för att dels hålla inne fåren, men kanske främst för att hålla ute alla vilda djur som äter vår frukt! Det är nästan klart så när som på 100 m nät, spänna linor, förankra nätet i marken och lite sådant pyssel. Eltråd ska sättas och för detta står ”huvudstolparna” uppe. Vi bygger också ett finare staket intill huset där vi har några stolpar kvar att gjuta, fästa liggarna och så småningom måla rött.

Rakt blir det!

Stöttor för att hålla stolpen rak och fin medan gjutet stelnar.

Även om stegen är små kommer vi i alla fall ett litet steg närmre varje dag. Heja heja!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>