Nät

Nu är äntligen allt viltstängsel på plats! Då vi haft stora problem med vilda djur, vars plan är att äta upp allt vi odlar, har vi satt upp ett nät längs ytterkanten av vår mark. Nätet är alltså till för att hålla vilda djur ute, men också för att hålla tama djur och vilda barn på insidan.

Nu är allt nät uppe, men det är en hel del pill kvar innan det är färdigt. Det ska förankras i marken på sina ställen, kompletteras med hönsnät då hararna biter sig i genom, fästa i linan som går övertill och lite annat smått och gott.

Arbeta med bebis i bärsjal är utmanande.

Nätet är av plast och har varit väldigt enkelt att hantera tack vare dess låga vikt. Överst har vi spänt upp en lina som vi hänger upp nätet i för att det ska hållas spänt. Vi har slagit ner stolpar i marken, men också offrat några träd som staketstolpar (har varit mycket effektivt på sina ställen då vår gräns ofta går längs berg – svårt att få ner stolpar i marken). Nätet har vi sedan fäst med hjälp av ”lister”. Nätet sitter alltså fastspänt mellan stolpen och listen.

Saker och ting tar så mycket mer tid än vi någonsin kunnat ana. Erik har lagt ner många timmar på att rensa buskar och träd längs vägen där nätet ska gå, sedan har stolpar slagits ner och slutligen kan nät sättas och fixas till. Nu hoppas vi att detta nät ska fylla sitt syfte!

2 kommentarer

 1. Ylva

  Har det fungerat med erat nät? Jag har hört att man ska ha det stökigt/rörigt på sin sida nätet för då vill inte rådjuren hoppa över. Ser fint ut med erat nät.

  • fridslund

   Hej Ylva!

   Det har fungerat över förväntan. Vi har sett ett par rådjur innanför nätet som nog har kommit in där vi inte satt nät, men har inte alls haft samma mängd vilda djur i trädgården! Där har vi märkt en tydlig skillnad. På många ställen går nätet genom skogen o då blir det kanske stökigt för rådjuren. Där vi har öppnare ytor vid nätet har jag sett ett skrämt rådjur hoppa över (180cm högt nät) men det känns som att de inte gör det ”till vardags”.

   Dock biter sig harar igenom hela tiden, så komlettering med hönsnät har för oss blivit ett måste – i alla fall på de sträckor där vi märker att de vill igenom.

   Sofie

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>