Katten Findus!

En dag var hela familjen ute på promenad. Hugo i bärselen och katten springandes runt fötterna. När vi gått ungefär 1 km gjorde katten en avstickare i skogen. Vi tänkte inte mer på det, sådant brukar hon göra. Men helt plötsligt hörde vi ett ordentligt kattskrik. Hon skrek till två gånger, sedan tystnad. Vi letade efter henne i flera timmar, tills det blev mörkt, men vi varken såg eller hörde något.

Vi var tvungna att åka hem. Så nedstämda och ledsna. Vi var helt säkra på att hon inte levde längre. Att ett rovdjur hade tagit henne. Vår fina Findus! Som är så snäll och fin!

På morgonen åkte vi tillbaka till platsen där hon försvann, fast beslutna att leta tills vi hittade henne, levande eller död. Så jobbigt att inte veta vad som hänt med lilla missen! Vi gick längs vägen och kallade på henne och plötsligt hörde vi ett ljud. Det lät som henne. Nej, det måste varit en fågel. Eller? Vi följde ljudet in i skogen. Det låter verkligen som henne. Kan det..? Ja! Där satt hon, högst upp i en talltopp. Vår fina lilla katt! Glädjen här alltså!

Komma ner vågade hon dock inte, hon rörde sig inget. Vi ställde upp en stege för att möta henne på vägen, och Erik klättrade upp med sin klättersele, men inget fungerade. Hela dagen och natten satt hon där. När vi morgonen därpå kom tillbaka var hungern eller längtan efter oss så stor att hon äntligen började klättra ner.

2015-10-23 15.26.19

2015-10-23 15.21.37

Vi är otroligt glada att denna fina katt är tillbaka! Förut hade vi regeln att hon inte fick vara i sängen (fästingar, smuts osv) men man kan väl säga att hon har blivit ordentligt bortskämd nu med god mat och mys i sängen. Varje dag.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>