Jordgubbsland

I veckan kom våra efterlängtade jordgubbsplantor! Nästan 70 plantor är nu i jorden, 30 av sorten Mara Des Bois, 30 av Corona och 9 st Ostara.

Hur har vi då gjort detta land? Vi grävde ner ett spadtag längs ytterkanterna, byggde ramen och placerade den i den nergrävda rännan (hoppas att detta håller borta sniglar till exempel). Vi grävde och vände på jorden (dvs grässvålen neråt) i 7 rader där vi sedan skulle plantera jordgubbarna. Vi blandade upp raderna med extra sand, planteringsjord och stallgödsel. Vi täckte hela landet med täckduk och la täckbark mellan raderna.

När plantorna kom använde vi en brännare för att göra hål i täckduken och planterade därefter de kära jordgubbarna! Så härligt att ha de på plats.

Tadaaa!

Nu ska vi bygga en ram över landet, som kan hålla upp ett nät. Förra säsongen fick vi knappt en enda jordgubbe på grund av både tama och vilda fåglar samt kära Hugo som åt röda som gröna.

Ser så otroligt mycket fram emot att smaka de olika sorterna!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>