Det här har hänt i djurväg

I och med att vi utökade vår hönsflock byggde vi också ut vårt hönshus. Alla hönorna var så nyfikna under bygget, spatserade runt våra fötter och var i vägen mest hela tiden. När vi sedan öppnade upp för inflyttning var det ingen som var intresserad – alla satt på de gamla sittpinnarna och trängdes.

Nya rummet i hönshuset.

Vi har också arbetat hårt med projekt Får. I maj kommer fåren (!!!) och det har varit ett långt arbete med att rensa skogen, sätta stolpar, sätta nät, bygga staket, tänka ut hagar, fundera på fårhus… Och än är vi inte klara.

Rensat skogen på taggtråd har vi också gjort.

Längs gårdsgränserna har vi satt upp ett högre viltstängsel. Vår förhoppning är att minska antalet vilda djur i trädgården och kunna öka våra skördar (förra året genererade 16 äppelträd 3 äpplen……..).

Katten Findus har fått sällskap av en till katt. Dock är denna katt inte särskilt sällskaplig och har knappt hamnat på bild. Därför får dessa äventyrare ersätta denna kisse. Katten går under namnet Kissen eller Pussel.  

Och här är vi nu. Denna bild är tagen för någon vecka sedan. Knut i bärsjal. Det är inte lätt att få arbete gjort med di kära barna, men framåt tar vi oss. Jag hoppas nu att ni är uppdaterade på läget, vad mycket som händer på ett år! Nä men oj! Jag har ju glömt att berätta: i sommar kommer vi att driva café! Häftigt va? Mer information kommer så småningom, vi har själva ännu inte fått nycklarna. Hoppas ni hänger med här igen 🙂

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>